I år besökte vi Utnarm, Uppsala universitets teknolog- och naturvetarkårs karriärmässa, som anordnas årligen i november. Vi var ett av flera företag som ställde ut och såg fram emot att träffa ingenjörsstudenter sugna på att prata om karriärmöjligheter och vad de olika branscherna som fanns representerade har att erbjuda. Vi blev imponerade av hur fokuserade och målinriktade studenterna var, samt hur angelägna de var att höra om vår verksamhet, hur vi hjälper kunder med SharePoint.

EmmaUtnarm_cut

Vi berättade om vårt arbetssätt, hur vi lägger upp våra projekt och kommer i mål med dem. Vi tog även upp de teknologier som vi använder för att programmera mot SharePoint – ramverk som Aurelia, tjänster som Microsoft Azure och plattformar som ASP.NET m.m. Dessutom presenterade vi konkreta exempel på kunder vars IT-processer vi hjälper till att effektivisera.

Förhoppningsvis kommer några av studenterna känna sig manade att ansluta till SharePoint-communityn redan innan de avslutat studierna!