Förra veckan mellan 13 – 16 november hade vi på Dunite förmånen att närvara på European SharePoint Conference 2017 i Dublin. Det var minst sagt en intensiv och lärorik vecka, med en hel utbildningsdag på måndagen, följt av 3 fullspäckade konferensdagar med över 100 sessioner. Årets upplaga var den största ESP-konferensen hittills, med nästan 1700 deltagare från hela världen. Huvudfokus var SharePoint Framework, som helt klart var det hetaste samtalsämnet och det som avhandlades mest på de olika föreläsningarna, även om mycket också handlade om Azure, Microsoft Graph och SharePoint Server.

Det är alltid roligt att grotta ner sig i SharePoint, och konferensveckan var ju utan tvekan den ultimata nördfesten för oss på Dunite. Här kommer några bilder!

På scen i stora aulan bjöds vi på allt från irländsk folkdans till häftiga demos och intressanta presentationer om SharePoint. Första keynoten hölls av ingen mindre än Jeff Teper, vice ansvarig för Office, SharePoint och OneDrive. Varje dag inleddes med en keynote, så det fanns gott om nyheter att ta in innan sessionerna. Andra talare som stod ut var data-gurun Rafal Lukawiecki som pratade om Machine Learning, och Vesa Juvonen, från Microsoft, som med liv och lust visade upp nya SharePoint Framework-plattformen med en mängd coola exempel.

dub1

Här ser vi anläggningen där allt ägde rum, Convention Center Dublin, CCD, sett från andra sidan Liffey-floden en sen afton efter en lång dag, respektive anläggningen inomhus.

dub2

Så gott som alla sessioner var fullsatta med SharePoint-entusiaster som hade vallfärdat till centret. Här ser vi bl.a. Mike Ammerlaan från Microsoft prata om MS Graph api:erna, Rob Wormald, utvecklare på Google, förklara hur Angular Elements fungerar ihop med SharePoint, och en hel sal som lyssnar på Vesa Juvonen och Waldek Mastykarz resonera kring SharePoint Framework.

dub3

Tre, något trötta, utvecklare på en bro med CCD, Jeanie Johnston-skeppet och Samuel Beckett-bron i bakgrunden. Undre bilden: glasfasaden och solnedgången innan det var dags att säga tack och adjö till konferensen och Dublin.

dub4

Och sist men inte minst, vad vore Irland utan Irish coffee och en god lager!

dub5